Tekirdağ Malkara’da bir banka şubesinin önünde telefonla konuşan bir vatandaşa, dolandırıldığı şüphesiyle güvenlikçiler müdahale etti.

Haber: Sultan Gedik - Telefon dolandırıcısı olduğu sanılan kişinin, emekli vatandaşın davasına bakan avukatı olduğu karakola gidince ortaya çıktı.

Gazibey Mahallesi’ndeki bir özel banka önünde telefonla konuşan R.Ç isimli emekli vatandaş, güvenlik görevlilerini şüphelendirdi. Telefon dolandırıcılığı ihtimalini göz önünde bulunduran banka güvenlikçisi, vatandaşa müdahale ederek telefonda söylenenlere itibar etmemesini istedi.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, vatandaşın yanına gelip yardımcı oldu. Karakola götürülen vatandaş, gerçeğin farkına vardı. Kendisini arayanın, davasına bakan avukatı olduğu anlaşıldı.

DAHA ÖNCE 500 LİRASINI KAPTIRMIŞ
Emekli R.Ç, daha önce de telefon dolandırıcılarının 7 bin lira parasını kapma girişiminde bulunduğunu, ancak yatırılan paranın 6 bin 500 lirasını kurtardığını söyledi.

Dolandırıcılık olaylarına değinen banka güvenlikçisi, “Dolandırıcıların akla gelmeyecek yöntemleri denediğini görmekteyiz. Biz de şüphelendiğimiz insanlara her ihtimale karşı, mağdur olmamaları için müdahale ediyoruz. Vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

http://www.ogunhaber.com/asayis/dolandirici-sandiklari-avukat-cikti-563708h.html