Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 22'nci Muhtarlar Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, Ankara'daki yıldırı saldırısına ilişkin, 'Hala bunların savunmasını önleyen iletişim araçları organları var. Ülkemizdeki bazı yetersiz muhterisler, Kızılay'daki acıklı hadiseyi öz çıkarları düşüncesince kullanmayı düşünecek denli zavallıdır, ahlaksızdır, haysiyetsizdir. Hiçbir sıfat, yıldırı örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz' niteleyerek konuştu.

'Parlamento dokunulmazlıklar dair adımını çabucak atmalı'

'Dokunulmazlıklar meselesini çabucak neticelendirmeliyiz. Parlamento bu mevzuda adımını çabucak atmalıdır' diyen Erdoğan, 'Yani, müşterek ad mi olsun, dü ad mi olsun? Böyle müşterek şeyi konuşamayız. Biz, ortaya ilkeyi koymalıyız, ilkeyi. Nedir bu ilke? Benim Kürt kardeşlerimi, vatandaşlarımı sokağa açığa vurmak kanalıyla 50-52 ferdin ölümüne okazyon olanlar bu ülkede teröre isteklendirme fail insanoğlu yerine yargılanmayacak da bu parlamentonun içinde gelip epope gösterecek ve bunları bu ulus seyredecek anca mi? diğer tarafta, peşinde PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin bulunduğunu aşırı açıkça belirgin yerine söyleyenler bu ülkede ak pak olacak anca mi? Bunlara dirlik yasama kurulu şayet mukteza tavrı ortaya koymazsa bu ulus ve bu gün bu parlamentodan hesabını sorar. Şehitler hesabını sorar' ifadelerini kullandı.

'Siyasetçi bunları besleyemez, esirgeme dibine alamaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

'Bu milletin birliğini, beraberliğini bozanlar, gözdağı edenler, ki olursa olsun bunların hesabı bu yasama kurulu çeşidinden dokunulmazlıklarının kaldırılması kanalıyla nereye devretme edilecek, yargıya... Gönder yargıya. Yargı bunlar üzerine ne değişmeyen verirse versin. Sen politikacı yerine vazifesini yap. Siyasetçinin rolü nedir? Bu sonucu alıp gerisini yargıya bırakmaktır. Atılması müstelzim hamle budur. Siyasetçi bunları besleyemez, esirgeme dibine alamaz. Eğer bunlar daim hala bu adımları atar, bitirdikleri da yanlarına kar kalırsa, terörle mücadelemizde şu anda Güneydoğu'da bu mücadeleyi sağlayan ve orada martir bulunan kardeşlerimizin ahı emin olun bizi yakar.'

Kaynak: AA