DİYARBAKIR

Elazığ 15 Temmuz Meydanı'nda başlayan bu akşamki etkinlikler, Kur'an'ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından Elazığ Belediyesi mehteran takımı konser verdi, öğrenciler şiir okudu, 15 Temmuz belgeseli gösterildi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, şehitler için dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, FETÖ'nün hain darbe girişimini kınadı.

Vatandaşlardan Fethi Ahmet Kaya, 15 Temmuz gibi zalimce bir darbe görmediğini söyledi. Türk milleti var olduğu müddetçe hiçbir gücün ülkeyi yıkamayacağını vurgulayan Kaya, "Bunlar vatanımızı bölemezler, Allah onlara fırsat vermesin." dedi.

Resul Eser de vatana, millete sahip çıkmak için gerekirse her zaman nöbet tutmaya hazır olduklarını dile getirerek, "Biz Suriye gibi olamayız, biz hiçbir devlet gibi olamayız. Bizim devletimiz tek devlet, bayrağımız ve vatanımız tektir. Biz kaçacak değiliz, çünkü biz Osmanlı torunuyuz. Biz bu vatanımızı bu topraklarımızı terk etmeyiz. Ne kadar tank olursa olsun onların önüne geçeriz." diye konuştu.

Bingöl

Bingöl'de yatsı namazının ardından Bingöl 15 Temmuz Diriliş Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttu.

Demokrasi nöbetinin ikinci günü programı Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı, öğrencilerin yazdıkları kompozisyonları ve şiirleri okudu.

Bingöl Valisi Ali Mantı ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi alanda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Siirt

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan ve vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı nöbet, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin durdurulup geri püskürtüldüğü eski Siirt Valiliği bahçesinde devam etti.

Nöbete, Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, siyasi partiler ile kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA