GÜJRAT/ANKARA

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta'da mahsur kalan Pakistanlı çiftin ailesi, 36 yıl sonra ilk kez haber aldıkları yakınlarına kavuşmayı umuyor.

Pakistanlı yaşlı çift Doğu Guta'dan kurtarılmayı bekliyor

Şu anda 72 yaşında olan Mahmut Fadıl Eşref ile 62 yaşındaki eşi Sekral Bibi, 1975'te, iş bulma ümidiyle Suriye'ye gelmişti. Ülkede 2011'de patlak veren iç savaştan sonra çatışmalardan kaçmak için sürekli göç etmek zorunda kalan çift, Doğu Guta'da mahsur kalmıştı.

Suriye'de AA muhabirlerine konuşan çift, az sayıdaki küçükbaş hayvanını zorlukla besleyerek elde ettiği yumurta ve sütle geçinmeye çalıştıklarını anlatmıştı.

Pakistan'daki AA muhabiri ise bir an önce ülkelerine dönmeyi uman yaşlı çiftin Pencab eyaletinin Güjrat iline bağlı bir köyünde yaşayan ailesine ulaştı.

"Onun bu halini görmeye dayanamıyorum"

Mahmut Fadıl'ın 78 yaşındaki ağabeyi Muhammed Eşref, kardeşinin görüntülerini izlerken göz yaşlarına hakim olamadı.

Kardeşinin en son 1981'de Pakistan'a geldiğini söyleyen Eşref, "Birçok defa geri dönüp burada yaşamına devam etmesi için ısrar ettik ancak o geri dönmedi. Allah kardeşime yardım etsin. Onun bu halini görmeye dayanamıyorum." dedi.

Eşref, bir an önce kardeşine kavuşmak istediğini belirterek, "Orada zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan kardeşimin tekrar ülkesine dönmesi için hükümetten yardımcı olmasını istiyoruz." ifadelerini kulandı.

"Çok şükür kardeşim hayatta"

Uzun zamandır haber alamadığı kardeşine ulaştığı için AA'ya teşekkür eden Eşref, "Çok şükür kardeşim hayatta. Ona ulaştığınız ve haber getirdiğiniz için sizlere minnettarım." diye konuştu.

İki erkek kardeşi olan Eşref'in küçük kardeşi Muhammed Ali'nin ise 5 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Muhabir: Mustafa Deveci

Kaynak: AA