DİYARBAKIR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır'a bağlı Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşların, halkın teröre karşı dik duruşunun en önemli göstergesi olduğunu ifade eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, teröre inat birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

"PKK 40 yıllık tarihi boyunca onlarca sivil Kürt katliamı yapmıştır"

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dürümlü'deki vahşi katliam sonrası bazı medya organlarında, "PKK'nın kanlı yüzü ortaya çıktı" şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, Dürümlü'daki katliamın PKK için ilk olmadığını vurguladı.

"PKK 40 yıllık tarihi boyunca onlarca sivil Kürt katliamı yapmıştır." diyen Akgül, Dürümlü'deki katliamın da bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

"Masum ve sivil insanların ölümüne neden olan her türlü saldırı birer insanlık suçudur"

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Ormanoğlu, ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör saldırıları karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya davet etti.

Hacı Ormanoğlu, ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu tür saldırıların, Türkiye'de halkın istikrarlı duruşu karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Masum ve sivil insanların ölümüne neden olan her türlü saldırı birer insanlık suçudur. Vatandaşlarımızın yaşam hakkını, özgürlüğü ve güvenliğini hedef alan bu tür saldırılar, insanlıktan nasibini almayanların işidir. Her ne olursa olsun yapılan bu tür saldırılar, ülkenin birlik ve bütünlüğüne hedef alan hain bir planın parçası olmaktan öteye geçemeyecektir. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm insanlarıyla et ve tırnak gibi olduğunu göremeyen hainlerin ülkede kaos çıkarma planlarının hayalden öteye geçemeyeceğini er veya geç öğreneceklerdir. Teröre karşı ülke olarak verebileceğimiz en güzel cevap, birlik ve bütünlüğümüzü her ortamda onların kirli yüzüne çarpmaktır."

"PKK'nın özgürlük ve barış vaadi ile Kürtlere getirdiği budur"

Cihannuma Siirt Temsilcisi Fatih Sevgili, katliamda hayatını kaybedenlerin insanlık için teröre karşı duruş sergilediğini belirtti.

Katliamda yaşamını yitiren 16 kişinin masum insanları ölümden kurtardığına dikkati çeken Sevgili, "Bu olayda sadece, 'acılarını paylaşıyoruz' demek pek anlam ifade etmiyor. Onlara şükran duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Sevgili, PKK'nın gerçek yüzünün bu olduğunu vurgulayarak, "PKK'nın özgürlük ve barış vaadi ile Kürtlere getirdiği budur, getireceği de bundan daha büyük acılardır. PKK bu katliamla da 'cani' olarak anılacaktır. Bu PKK'nın Kürtlere yönelik ilk katliamı değildir, örgüt olduğu sürece son katliam da olmayacaktır." diye konuştu.

"Katliamla insanlık suçu işlenmiştir"

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan yazılı açıklamada, katliamla insanlık suçu işlendiği bildirildi.

Kaynak: AA