Doğu Anadolu Bölgesi'nde geceleyin en ceninisakıt iklim sıcaklığı, sıfırın altında 40 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden tahsil edilen bilgiye uyarınca geceleyin ölçülen susama Ardahan'ın Göle ilçesinde sıfırın altında 40 dereceye genişliğinde düştü. Bölgede iklim sıcaklıkları sıfırın altında edinmek kıl payı Kars'ta 31, Ardahan ve Erzincan'da 30, Erzurum'da 27, Tunceli'de 16 ve Iğdır'da 11 adım ölçüldü.

Dondurucu iklim sıcaklıkları, ev ve iş yerlerinin camlarıyla anahtar bölümlerinin buz tutmasına defa açtı. Bölgede nice anahtar sahibinin, geceleyin araçlarının donmaması düşüncesince motosiklet bölümlerini battaniyelerle sararak korumaya çalışmış oldukları gözlendi.

Çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu şehir merkezlerinde, bezen havuzları ve şadırvanlar da dondu.

Hava sıcaklığı azalmaya bitmeme edecek

Havanın az bulutlanmış ve açık, arazi arsa dumanlı ve serap geçeceği kestirim edilen alanda iklim sıcaklıklarının 4 ila 6 adım henüz azalması bekleniyor. Buzlanma ve tuman vakası ile akıntılı yerlerde çığ tehlikesinin bulunmuş olduğu bölgede, vatandaşların ve yetkililerin bu mevzularda müdebbir olmaları istendi.

Bölgede gün en faziletli iklim sıcaklıklarının Iğdır'da sıfır, başka şehirlerde ise sıfırın altında edinmek kıl payı Tunceli ve Erzincan'da 3, Kars'ta 5, Erzurum ve Ağrı'da 6, Ardahan'da 8 adım olması öngörülüyor.

Kaynak: AA