Doğu Anadolu Bölgesi'nde tün ezanı saatlerinden itibaren çarpıcı bulunan kar yağışı zımnında ulaşımda aksamalar meydana geldi, nice ilde iklim sıcaklığı sıfırın altında ölçüldü.

Karayolları 183. Şube Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, kar ve tipi zımnında Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi. Açıklamada, Ardahan-Artvin yolunun Sahara ile Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde dip buzlanma ve alevlenmiş esintinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

Özellikle bahis konusu yöntemleri kullanacak sürücülerin, zincirsiz yola çıkmaması, kama ve çekilme halatı bulundurması istendi.

19 mahallenin yolu ulaşıma kapandı

Erzurum'da da kar yağışı zımnında rustik kesimdeki 19 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekipleri kent içerisindeki yolların açıkça tutulması ve bağlı yolların açılması düşüncesince karla uğraş çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Hava sıcaklığının 4-6 aşama düşmesi umut ediliyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden tahsil edilen bilgiye göre, en bağan iklim sıcaklıkları sıfırın altında edinmek kabil Ardahan'da 3, Erzurum'da 2, Kars'ta 1 aşama ölçüldü. Hava sıcaklığı Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 3, Tunceli'de 4, Iğdır'da 5 aşama kaydedildi. Bölge genelinde iklim sıcaklıklarında 4 ile 6 derecelik azalma yaşanacağı kestirim ediliyor.

Kaynak: AA