Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar ve tipi nedeniyle 943 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede aralıklarla etkili kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Tipi ve fırtına nedeniyle Erzurum'da 524, Ağrı'da 140, Erzincan'da 116, Tunceli'de 96, Kars'ta 39, Ardahan'da 28 olmak üzere 943 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolların açılması için belediye ve il özel idaresi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 23 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Yine sıfırın altına olmak üzere gece hava sıcaklığı Kars'ta 18, Ardahan'da 17, Erzurum'da 11, Iğdır'da 5 ve Tunceli'de de 1 olarak kaydedildi. Erzincan'da ise gece sıcaklık 3 derece seviyesindeydi.

En yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 6, Erzincan 5, Tunceli'de 3, Ardahan'da sıfırın altında 4, Ağrı'da sıfırın altında 3, Kars ve Erzurum'da sıfırın altında 2 derece olması bekleniyor. Kar kalınlığı da Ağrı'da 42, Erzurum'da 22, Kars 20, Ardahan'da 16 santimetre olarak ölçüldü. Kar kalınlığı kayak merkezlerinde ise Erzurum Konaklı'da 117, Erzurum Palandöken'de 107, Sarıkamış Cıbıltepe'de 80 ve Erzincan Ergan'da 55 santimetreye ulaştı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, mevcut kar örtüsü üzerinde hafta başından itibaren yeni yağışların meydana gelmesinin beklendiğini, bu nedenle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: AA