Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriyeli mültecilere müteveccih politikalara ilişkin, 'Biz eksiksiz insanlığa ibret olabilecek özellikte birlikte konukseverlik gösterdik. Doğrusunu yaptık ve hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Bu kardeşlerimizle ilişik için sakıt mesuliyeti namına getiremeyenler utansınlar.' dedi.

Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, Ankara Kalkınma Ajansı ortaklığında hesaplı 'Ahilik Ekseninde Göçmen ve Suriyeli Mültecilerin Sosyo-Ekonomik Yöntemlere Erişiminin Sağlanması Projesi' kapsamında, sistem edindirme programları merkezinin açma törenine katıldı.

Türkiye'de 2,7 milyondan çok Suriyeli olduğunu tabir fail Yılmaz, zulümden kaçan bu şahısların Türkiye'ye sığındıklarını ve ülkenin konuğu olduklarını söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin Suriyelilere hem kapılarını bununla beraber gönüllerini açtığını belirterek, 'Biz eksiksiz insanlığa ibret olabilecek özellikte birlikte konukseverlik gösterdik. Doğrusunu yaptık ve hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Bu kardeşlerimizle ilişik için sakıt mesuliyeti namına getiremeyenler utansınlar. Bu insanca meseleler eksiksiz insanlığın sorumluluğudur. Ülkelerin ve arsıulusal kurumların bu mevzularda elan çok vebal üstlenmesi gerekir. Bunu yapmayanları eleştirmemiz lazım. Son devirde Avrupa Birliğinde, belli başlı çevrelerde az buçuk farkındalık oluştuğunu görüyoruz. Bu muştulu ama gene de ehliyetli değil.' sanarak konuştu.

Suriyeli mültecilerin yaşamış olduğu problemlerin insanca birlikte meselenin ötesine geçerek birlikte kalkınma meselesine dönüştüğüne ayraç fail Yılmaz, evlatların eğitimi ve kaybolma birlikte soy sop olmamalarının şişman ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

Kaynak: AA