Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'ya kıymetlendirmek neredeyse Ankara'dan tarifeli uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldi. Burada partililer çeşidinden karşılan Kurtulmuş, henüz sonradan matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'Dokunulmazlıkların şişko şekilde TBMM'de görüşülmesi mevzusundaki görüşleriniz nelerdir' sorusu hesabına Kurtulmuş, dokunulmazlıklar mevzusunun etraflıca süredir Türkiye'nin gündemini çalışır ettiğini söyledi.

Muhalefet partilerinden de eksiksiz dosyaların açılması dair istem geldiğine dikkati çekici Kurtulmuş, şu şekilde konuştu:

'Biz de yaptığımız danışmalar kararında önce Sayın Başbakanımız, aldığımız sonucu ve tutumu açıklamış oldu. Şu an parlamentoda muntazır 506 dosyanın hepsinin dokunulmazlığını kaldıralım, bununla ilgilendiren adına da yayımcı dokunulmaz dosyalarının konuşulması, biricik hiç ele katılması Türkiye'ye sayaç kaybettirir, ihtimal 1 yılımızı alır. Dolayısıyla bunun da önüne geçilmesi düşüncesince şu anda muntazır dosyaların hepsinin anayasada yapılacak ortak muvakkat özdek düzenlemesiyle, hepsinin senkronik adına kaldırılması ve artık bu iyon parlamentonun üstünde olmaması... Doğrusu da budur.' 

'Ümit ederim ki öteki aykırılık partileri de bu çağrımıza cevap verirler'

'Dokunulmazlıklarla ilgilendiren parlamentonun ortak politik ağırlık almasının gereği yoktur' diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Parlamento burada işin gereğini yapar. Dokunulmazlıkları kaldırır, ondan sonradan iş murafaa sürecine geçiş etmiş olur. Mahkemeler değme dosya ile ilgilendiren ne değişmeyen verirse, o mahkemelerin bileceği iş ama nedeniyle burada tahsil edilen davranış doğrudur, halkoyu beklentilerine akıllıca ortak durumdur. Şimdiye denli kümeli olan, muntazır bu dosyaların hepsinin kaldırılarak Türkiye'deki dokunulmazlıklar üstündeki irdelemenin artık tamamen bertaraf olmasıdır. umut ederim ki öteki aykırılık partileri de bu çağrımıza cevap verirler. Önümüzdeki günlerde baş döndürücü çelimsiz ortak müddet içerisinde, bunun da baş döndürücü uzatılmaması lazım, doğrusu mümkünse gelecek hafta yasama kurulu toparlanır toparlanmaz bu mevzuyla ilgilendiren mukteza adımların atılması akıllıca olandır. Bir an önce bu özellik mademki gündeme gelmiştir, mukteza tedbirler alınıp, mukteza anayasal düzenleme, ek özdek düzenlemesi yapılarak bu sürecin önünün açılmasıdır. Böylece Türkiye'deki baş döndürücü serbest kesimlerin sosyal beklentilerine de yasama kurulu ortak cevap vermiş olur, ivaz vermiş olur.'

Kaynak: AA