ERZURUM

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden olan ve karasal iklim sebebiyle ağaç yetiştirmenin oldukça zor olduğu Erzurum'da başlatılan uygulamayla, dikilen 15 bin fidan sayesinde hem vatandaşların ismi yaşatılıyor hem de doğa yeşillendiriliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin başlattığı uygulama çerçevesinde, Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki mesire alanına dikilen fidanlara, kentte ölen veya doğan her vatandaşın ismi veriliyor.

Vatandaşlara kendi fidanlarını tanımaları için sertifika da verilen uygulama ile fidanların bakımı da belediye tarafından yapılıyor.

Uygulama sayesinde yörenin iklim şartlarına uygun kuş ağacı, karaağaç, çam ve ıhlamurdan oluşan 15 bin fidan dikilen mesire alanının yeşil alan olarak toplumun hizmetine sunulması, doğaya duyarlılığın artırılması ve vatandaşların adının yaşatılması amaçlanıyor.

Bozkırın ortasındaki kent, vatandaşın adını taşıyan fidanlarla yeşeriyor

Kentin yüksek rakıma sahip olması nedeniyle iklim şartlarına uygun fidanları diktiklerini dile getiren Kiremitçi, "İklim şartlarına uyum gösterecek ve yaşayabilecek ağaçları dikiyoruz. Kenti, karaağaç, ıhlamur ve kuş ağacı dikerek çorak toprak olmaktan kurtarıp, yeşillendiriyoruz. Her geçen gün bu mesire alanındaki fidan sayısı da artıyor. Özellikle bu mesire alanı ileride hem gezilecek hem de insanların rahatlıkla dinlenebileceği alan olacak." diye konuştu.

Fidan dikim alanının üst kısmında yeni alanlar oluşturmak istediklerini, böylece Abdurrahman Gazi Türbesi'ne de daha çok ziyaretçi geleceğini kaydeden Ali Rıza Kiremitçi, "Buraya gelen vatandaşlarımız mezarlık ziyaretlerini yapıp üst kısımda piknik yapma imkanının yanı sıra Abdurrahman Gazi Türbesi'ni de ziyaret etmiş oluyor. Vatandaşlarımız için yaptığımız bu çalışma ile bölgede yeni şenlik alanı kazandırmış olduk." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yunus Hocaoğlu

Kaynak: AA