İSTANBUL

İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, düzenli kombi bakımı ve baca temizliğiyle olası herhangi bir karbonmonoksit kaçağının önlenebileceğini belirtti.

Çevik, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl sonbaharda düzenli olarak baca temizliği ve kombi bakımı yaptırılması, güvenlik açısından cihaz bakımı ve baca temizliği için mutlaka yetkili servislerin çağrılması gerektiğine dikkati çekti.

'Doğalgaz faturalarında indirimin üstünde tasarruf etmek mümkün'

Doğalgaz fiyatının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 1 Ekim'den itibaren yüzde 10 indirildiğini hatırlataran Çevik, şunları kaydetti:

"Kışa girmeden yaptırılacak baca temizliği, kombi bakımı ve basit önlemler sayesinde daha az doğalgaz tüketerek ısınmak ve böylece doğalgaz faturalarında indirimin üstüne biraz daha tasarruf etmek mümkün. Evlerdeki ısı kaybını önlemek için pencerelerin PVC doğrama ve ısı cam yapılmasıyla yüzde 15 tasarruf edilebilir. Ayrıca radyatörlerde termostatik vana kullanarak da yüzde 14 civarında tasarruf yapılabilir. Termostatik vanalarla oda sıcaklığının 1 derece düşürülmesi yaklaşık yüzde 7 tasarruf anlamına geliyor. Radyatörlerin üzerinin uzun perdelerle örtülmemesi, radyatör önlerinin açık tutulması, eşyalarla kapatılmaması da tasarruf için, basit ama önemli tedbirler arasında yer alıyor. Hepsinden de önemlisi, güvenlik. Düzenli kombi bakımı ve baca temizliğiyle olası herhangi bir karbonmonoksit kaçağını önleyip ailenizin can güvenliğini sağlamış olursunuz."

Muhabir: Andaç Hongur

Kaynak: AA