CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümü törenleri için Eskişehir'deydi.

Kılıçdaroğlu, İnönü Belediye Başkanlığını ziyaretinde doğalgaz ve elektriğe yapılan son zammmı değerlendirdi. CHP Lideri iktidarı eleştirdi.

"EKONOMİYİ ÇOK İYİ YÖNETİYORUZ DİYORLAR. 'TÜRKİYE BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK' DİYORLARDI, 'EKONOMİDE BİR SORUN YOK' DİYORLARDI. NASIL BİR ÖRNEKTİR Kİ BU. TÜRKİYE, DAHA VATANDAŞ NEFES ALMADAN ZAM YAĞMURUYLA KARŞI KARŞIYA."

Kılıçdaroğlu, akaryakıta yapılan zamlara da vurgu yaptı

"BAKIN ÜÇ HAFTA GEÇTİ, ÜÇ HAFTADA AKARYAKITA ÜÇ KEZ ZAM GELDİ. DİYECEKLER Kİ: PETROL, DOĞALGAZ BİZDE YOK. BİZ BUNLARI İTHAL EDİYORUZ. FİYAT ARTTIKÇA BİZ DE BUNLARI FİYATLARA YANSITIYORUZ. PEKİ DİĞER ÜLKELER NEDEN BÖYLE DEĞİL DÜNYANIN EN PAHALI MAZOTU, BENZİNİ, DOĞALGAZI BİZDE."

CHP Lideri zammın önümüzdeki süreçte daha çok hissedileceğini kaydetti, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

"BOŞUNA DEMİYORUM, 'ERDOĞAN ZULMÜN ARTSIN' DİYE... ZULMÜN ARTSIN Kİ; BİR AN ÖNCE GİT, BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞ. HANGİ TÜRKİYE CUMHURİYET HÜKÜMETİ ARKA ARKAYA BU KADAR İNSAFSIZ ZAM YAPTI KENDİLERİ MAL MÜLK SAHİBİ OLDULAR. ÖBÜR DÜNYAYA GÖTÜRECEKLERİNİ SANIYORLAR. PEKİ VATANDAŞIN SİZDEN ÇEKTİĞİ NEDİR"

Kılıçdaroğlu, 12 yıllık kesintili eğitim düzenlemesinin Cumhurbaşkanına gönderilmesini de değerlendirdi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN DA SORUMLULUKLARI VARDIR. UMUYORUM CUMHURBAŞKANI, BELLİ BİR SORUMLULUK İÇİNDE HAREKET EDER. EĞER ANAYASAYA AYKIRI DÜZENLEME VARSA, HUKUKÇULAR BU KONUDA KARAR VERİRSE ELBETTE ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİZ. BU DA EN DOĞAL HAKKIMIZ. "          

kanalb