Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz fiyatlarında indirimine müteveccih kesme birlikte nicelik söylemenin şu an düşüncesince akla yatkın olamayacağını belirtti.

Yılmaz, Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) kabilinden Ankara'da planlı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerinde Risk Yönetimi Çalıştayı'nın arkası sıra matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın doğalgaz fiyatlarında tenzilat açıklamasına ilişkin, 'Sayın Bakanımız indirimle ait doğrusu (önümüzdeki aylarda olacak) demişti. Bu açıklamasının arkası sıra da elan 1 ay geçmedi. Bununla ilgili Bakanlıkta ağır birlikte düzentileme var' dedi.

Bakan Albayrak'ın en alıngan bulunduğu konulardan birinin bu olduğuna ayraç fail Yılmaz, şöyleki bitmeme etti:

'Bir de BOTAŞ'ın birlikte vakitler bu yana mevrut yükleri var. Gözardı eylemek belkili değil. Bununla ait Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın emriyle ağır birlikte biçimde çalışılmakta. Bizim de çalışmalarımız koordine birlikte biçimde bitmeme etmekte, fakat tüketicilerimiz şundan emniyetli olsunlar; bu husustaki rastgele çeşitli iyileşmeyi Bakanlığımızla birlikte, el birliğiyle sektöre yansıtacağız.'

İndirimle ait kesme birlikte nicelik vermenin şu an ağır bulunduğunu dile getiren Yılmaz, 'İran ile muhtemelen evrelere mevrut fakat bitmeme fail birlikte kuvvetlendirme süreci var. Rusya ile paha üzerinde bazı görüşmeler bitmeme ediyor. Neticede bunlardan müteşekkil oluşacak birlikte paha kendince netleşmeden kesme birlikte nicelik anlatmak akla yatkın olmaz' ifadelerini kullandı.

Akaryakıt fiyatlarındaki akıbet 10 günce artma ve azalış grafiğine de yer veren Yılmaz, 'Merdiven kabil he ama bu sektörün dinamiği böyle. Böyle olması natürel ve olması da lazım. Biz hakeza olmasından mutluyuz' değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin de rastgele güneş evvel bakmış bulunduğu göstergelerden birinin fuel oil fiyatlarındaki akıbet gidişat bulunduğunu özetleyen Yılmaz, 'Piyasanın hakeza olması, devim bilimi olmasından kaynaklanıyor. Ucuzlayan maliyetin, şu demek oluyor ki maliyet köklü birlikte paha politikası öngördüğümüz düşüncesince sektöre, mahsul ucuzlamış bulunduğu güneş tüketiciye yansıtılıyor. Dolayısıyla, arsıulusal piyasada ilkin incelmemiş petrolden de ayrı olarak, meful mamüllerin birlikte fiyatı var. Bu dört başı mamur dünyada belli, o fiyatlara gereğince Türkiye'deki üleştirme şirketlerimiz rafinerilerimiz davranış almakta. Bu nedenden dolayı paha birlikte güneş inip, birlikte güneş çıkabiliyor' dedi.

Kaynak: AA