Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz borazan hatlarının ulaşamadığı alanlarda mevcut iskân sahalarına CNG ve LNG yöntemiyle doğalgazın taşınmasına olanak sağladıklarını belirterek, 'Artık herhangi ortak alanda mevcut yurttaşlarımız doğalgaz konforundan yararlanabilecek.' dedi.

Yılmaz, İstanbul'da bu sene ilki meydana gelen Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ISTRADE 2016'nın açılışında konuştu.

Türkiye'de 76 ilde ve 200'ün üstünde ilçede borazan hatlarıyla doğalgaz kullanması imkanı sağlandığını fakat halen birtakımı yerlere gazın götürülemediğini tamlayan Yılmaz, 'Kurul yerine geçtiğimiz günlerde aldığımız ortak kararla borazan hatlarının ulaşmadığı bölgelerde, doğalgazın iskân sahalarına CNG ve LNG yöntemiyle taşınmasına olanak sağladık. Artık herhangi ortak alanda mevcut yurttaşlarımız doğalgaz konforundan yararlanabilecek. Sektörümüz ve yurttaşlarımız düşüncesince faydalı olsun.' ifadelerini kullandı.

Bu düzenlemenin envestisman ve istihdamın artmasıyla doğalgaz alanının derinleşmesini sağlayacağı umudunu dile getiren Yılmaz, 'Nasıl ki akıbet yılların en ehemmiyetli projelerinden biri bulunan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın gerçekleşmesi, herhangi ortak çeşitli engele karşın başarıldıysa gelecek senelerde ülkemizin ortak erke ticareti merkezi olmasını da başaracağımıza inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

'Doğalgaz ticareti düşüncesince mevzuatı tamamlayacağız'

Doğalgaz piyasasında önümüzdeki devirde yapılacak düzenlemelerle ilişik de Yılmaz, 'Dengeleme gazı alanı yanı sıra örgütlü küresel adanmış alanı mantığında devir önceleri ve devir içi işlemler ile doğalgaz ticaretinin yapılabilmesine olanak tanıdığı bulunan mevzuatın çalışmalarını tamamlamayacağız. Böylece doğalgaz piyasasında tavsiye mektubu fiyatı oluşmasını sağlayarak yatırımlar düşüncesince akıllıcasına sinyallerin verilmesini realizasyon edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA