DİYARBAKIR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun benzeri Sare Davutoğlu, 'Diyarbakırlı kardeşlerimiz dört başı mamur mülevves projelere karşın ulusal bütünlük ve bütünlüğümüze kastetmek isteyenlere katiyen prim vermediler' dedi.

Sare Davutoğlu ile aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın da bulunmuş yer aldığı heyet, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un benzeri Hülya Aksoy koordinatörlüğünde sabık sene uygulanmaya başlanan 'Diyarbakır Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi'nin toplantısına katıldı.

Davutoğlu, burada meydana getirdiği konuşmada, dimdik bir vücudun Allah'ın kullarına bahşettiği en şişman kaynak bulunduğunu söyledi.

Yaşam süresince bunu destek olmak ve gerektiğinde ıslah etmek düşüncesince meşguliyet verildiğini kaydeden Davutoğlu, 'Zira geçinme değgin ideallerimizi gerçekleştirebilmek düşüncesince en önce bedenî ve zihnî sağlığımızın durumunda olması gerekir' niteleyerek konuştu.

'Tüm kanserlerin 3'te 1'i sigara ile ilişkili'

Dünyada ölümlerin yüzdelik 80-90'ının vakayiname hastalıklara ilişkin gerçekleştiğini, bu rahatsızlıkların bir çoğunun temelinde de obezite, durağan yaşam, yaman ve içki kullanması kadar faktörlerin bulunduğunu aktaran Davutoğlu, 'Tüm kanserlerin 3'te bir tanesi sigara ile ilişkili. Çok kalburüstü bir tütünle savaşım programı yürüttük, yürütüyoruz. Bu mevzuda da hepinizin desteğini istiyorum. Sadece akciğer, hançere kanseri değil, topu topu kanserlerin 3'te bir tanesi sigara kullanımıyla münasebetli ve emcek kanserinde de sigara baş döndürücü ehemmiyetli faktörlerden biri' halinde konuştu.

'Bütünlüğümüze kastetmek isteyenlere katiyen prim vermediler'

Bölgede yaşanmış olan gelişmelere yer veren Davutoğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

'Sınır komşularının verilen kalmış yer aldığı hüznünün bir benzerinin Türkiye'nin bir bölümünde de yaşanması düşüncesince ışıksız odakların derin bir efor ve hız gösterdiklerine hepsi şahit. Lakin onların unuttukları en ehemmiyetli obje asırların ötesine müstenit sarsılmaz temeller üzerinde nesir edilmiş beraberlik bağımız. Diyarbakırlı kardeşlerimiz dört başı mamur mülevves projelere karşın ulusal bütünlük ve bütünlüğümüze kastetmek isteyenlere katiyen prim vermediler. Geçmişte yer aldığı kadar çağ de bire bir dirayeti gösterdiği düşüncesince ego topu topu Diyarbakırlı hemşehrilerimize siz değerli ziyaretçilerimizin şahsında teşekkürname ediyorum. Bugün burada olduğumuz müddet içinde görüştüğümüz konuştuğumuz gelişigüzel bir kadınımız, dokunduğumuz, selamlaştığımız gelişigüzel bir hanımımız bu iradeyi bizlere gösterdi ve bu duygumuzu pekiştirdi.'

Muhabir: Ahmet Kaplan-Halil İbrahim Sincar

Kaynak: AA