DİYARBAKIR

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Diyarbakırlı 6 bin 500 öğrenci, İstanbul ve Çanakkale'yi gezme imkanı bulacak.

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği "Biz Anadoluyuz" projesinden Diyarbakır'daki 6 bin 500 öğrenci yararlanacak.

Proje kapsamında Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ve İl Emniyet müdürlükleri, Müftülük ile İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Vali Güzeloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, gençlerin ülkenin teminatı olduğunu söyledi.

Gençlerin yarını emanet edecekleri en değerli varlıklar olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Projeyle Diyarbakırlı gençlerimizin ülkemizin tarihi yerlerini görmelerini, oralardan dersler almalarını arzu ediyoruz. Bu proje, ülkemizin doğu batı kardeşliğinin pekişmesine yardımcı olacaktır. Terör başta olmak üzere gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumak boynumuzun borcudur. Onları milli ve manevi değerleriyle buluşturmanın çabası içindeyiz. Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya ve projeye katkısı olan bütün birimlere teşekkür ediyorum."

Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, öğrencilerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor.

Diyarbakırlı 6 bin 500 öğrenci de proje kapsamında İstanbul ve Çanakkale'yi ziyaret edecek. Öğrencilerden maddi durumu yetersiz olanlara, il dışına çıkmayanlara, terör mağdurlarına ve şehit ile gazi yakınlarına öncelik verilecek.

Geziye katılacak öğrencilere, üzerinde "Biz Anadoluyuz" yazılı şapka, tişört ve çanta hediye edilecek.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA