İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde belediye ekipleri tarafından griye boyanan merdiven sosyal medyada büyük tepkilere

neden olunca belediye ekipleri tarafından yeniden gökkuşağı renklerine boyandı. Cihangir'de yaşanan bu olaylar sonrasında gökkuşağı renkleri Diyarbakır'ın sanat sokağına kadar ulaştı. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı'da halka gelin birlikte boyayalım çağrısında bulundu.

Cihangir’e çıkan Salı Pazarı Yokuşu merdivenlerini bir gece operasyonu ile griye boyayan Beyoğlu Belediyesi, büyük tepki üzerine geri adım atarak merdivenleri yine bir gece operasyonu ile eski rengine boyadı.  Emekli Orman Mühendisi 63 yaşındaki Hüseyin Çetinel bir haftada, yakınlarının ve mahallelinin desteği ile Salı Pazarı Yokuşu merdivenlerini rengarenk boyadı. 40 kilo boyanın kullanıldığı merdivenleri görenler durup fotoğraf çekti. Çok beğeni toplayan Hüseyin Çetinel’in bu projesi Beyoğlu Belediyesi’nin bir gece yarısı operasyonu ile griye döndü. Beyoğlu Belediyesi her ne kadar boyadığını kabullenmeyerek açıklama yapmaktan kaçınsa da belediye ekiplerinin merdivenleri griye boyarken çekilen fotoğrafları sosyal medyaya düştü.


Bir gecede boyanıp sabaha Diyarbakır'a ulaştı


Beyoğlu Belediyesi yoğun tepki üzerine dün gece yarısı operasyonuyla merdivenleri eski haline geri getirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Hüseyin Çetinel’in bir haftada tamamladığı merdivenleri büyük bir hızla bir gecede boyadı. Sabah uyanan vatandaşlar merdivenleri renkli görünce yine fotoğraf çektirmeye kaldığı yerden devam etti. Diyarbakır'ın sanat sokağıda gençler tarafından sabah saatlerinde boyandı. Sanat sokağı rengarenk yeni görüntüsüyle yurttaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.


Beşiktaş Belediyesi'nden 'merdiven' çağrısı


Cihangir'de gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerinin belediye ekiplerince tekrar griye boyanmasının ardından yaşanan tartışmalara Beşiktaş Belediyesi de karıştı.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilçe halkına çağrıda bulunarak "İlçedeki merdivenleri gelin birlikte boyayalım" dedi. Ünal, kampanyanın Arnavutköy'den başlayacağını kaydederek, "Önümüzdeki haftadan itibaren mahalle mahalle, ilçedeki merdivenleri rengarenk boyamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet