Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde 6 edinmek kabil 10 terörist kuvvetsiz bir duruma getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde 6 Mart'taki 'önemli ülke içi olaylar'a bağlı bilim verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bitmeme fail operasyonda 4 bölen yıldırı örgütü çalışanı kuvvetsiz bir duruma getirildi, 16 el inşası patlayıcı imha edildi. Böylece operasyonda kuvvetsiz bir duruma getirilen teröristlerin sayısı 264'e, imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı 345'e çıktı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde de 6 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi, 18 el inşası patlayıcı imha edildi. Ayrıca, ortak kaleşnikof ve 8 şarjör, dü M-60 makineli tüfek tüfek tüfek, ortak Dragunov incitici menşur tüfeği ve şarjörle 13 atak yeleği ele geçirildi.

Operasyonda kuvvetsiz bir duruma getirilen teröristlerin sayısı 75'e, imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı 378'e ulaştı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütme edilen yer aramada da 2 RPG-7 bazuka mühimmatı, 6 RPG-7 bazuka gönderme fişeği, 5 el bombası ve 7 kalaşnikof şarjörü bulundu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gayrikanuni yollardan Suriye'ye geçmeye etkin birisi ecnebi tabiiyetli 4 yıldırı örgütü PKK/PYD çalışanı yakalandı.

Gaziantep'in Karkamış ve Oğuzeli ilçelerinde gayrikanuni yollardan Suriye'ye geçmeye etkin yıldırı örgütü DAEŞ çalışanı 17'si ecnebi tabiiyetli 24 insan gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gayrikanuni yollarla Suriye'den yurda girmeye etkin 4 yıldırı örgütü PKK/PYD çalışanı yakalandı, şüphelilerle baş başa 10 kilo TNT patlayıcı ve 399 karton gümrüksüz sigara ele geçirildi.

Kaynak: AA