DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği'nden meydana getirilen açıklamada, Sur ilçesinde Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ve Gazi Caddesi'nde, kaymakamlıkça sokağa çıkacak yasağı duyuru edilerek, dizi eylem başlatılmış olduğu hatırlatıldı.

Diyarbakır halkının tamamı provakatif çağrılara karşın aklıselim ve olgunlukla bu süreçte toprak almış olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Diyarbakır halkının dirlik ve güvenliği düşüncesince bu operasyonda fariza meydan bilirkişi çavuşundan komutanlarına, polisinden müdürlerine derece tamamı güvenlik birimlerimize ve karye korucularımıza göstermiş oldukları derin düzentileme ve gayretlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Ayrıca dizi eylem esnasında martir bulunan personelimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, vurulan personelimize acele şifalar dileriz.'

'365 el inşası bomba düzeneği imha edildi'

Operasyonda 206 çukurun kapatılarak barikatların kaldırıldığı tamlanan açıklamada, '365 el inşası bomba düzeneği imha edilmiş, 7 trap kapatılmıştır. Operasyon süresi süresince valiliğimize vasıl talepler doğrultusunda 46 erkek, 12 avrat ve 12 bebek edinmek az daha hep 70 ad güvenlik güçlerimizce bölgeden boşaltma edilmiştir' bilgisi verildi.

Kaynak: AA