Olay, saat 19.00 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İstanbul-Diyarbakır seferi yapacak olan bir havayolu şirketine ait uçakta meydana geldi. İddiaya göre, uçuş için pistte sıra bekleyen uçaktaki kabin görevlilerine, havalimanındaki görevliler tarafından bir yolcunun çantasında çok sayıda tabanca olduğu ihbar edildi.

ÇANTADAN ÇOK SAYIDA TABANCA ÇIKTI

İhbar üzerine uçağın 12E numaralı koltuğuna gelen görevliler, yolcunun çantasında inceleme yaptı. Yapılan incelemede görevliler, çantanın içerisinde çok sayıda tabanca buldu. Bunun üzerine çantanın sahibini araştıran görevliler, bir süre sonra yolcuya ulaştı.

GÖREV İÇİN DİYARBAKIR'A GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ

Kabin görevlileri çantanın sahibi yolcuya, tabancaların paketlenmediği için uçuş sırasında oluşan basınçtan dolayı patlama etkisi oluşturabileceğini söyledi. Yolcu ise kendisinin emniyet mensubu olduğunu belirterek, görevlilere uçağın dışında konuşmak istediğini ifade etti. Görevlilerle birlikte piste inen yolcu, uçaktaki 6 arkadaşıyla birlikte görev için Diyarbakır'a gittiğini söyleyerek 20 dakika boyunca görevlileri ikna etmeye çalıştı. Ancak görevliler izin vermeyince çantanın sahibi yolcu, 6 arkadaşı ile birlikte uçaktan indirildi. Uçak yaklaşık 45 dakika sonra Diyarbakır'a uçtu.

Kaynak: HABER7.COM