DİYARBAKIR'da merkez Sur İlçesi'nde geçen cumartesi günü PKK'lı teröristlerin 2 polisi şehit etmesi ve çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra, bölgede konulan sokağa çıkma yasağı bu sabah kaldırıldı. Yasağın kalkmasından bir saat önce Cumhuriyet Başsavcısı'nın avukatlar ve olay yeri inceleme ekipleri ile Elçi'nin vurulduğu yerde yapmak istediği keşif, teröristlerin saldırısı nedeniyle iptal edildi. Keşif yerinde kovanların yerini gösteren numaratörler olay yerinde kaldı.




Merkez Sur İlçesi'nde geçen cumartesi günü PKK'lı iki teröristin 2 polisi şehit ettikten sonra kaçarken aynı bölgedeki çatışmalardan hasar gören Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından 5 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00'de kaldırıldı. 

İKİNCİ KEZ İNCELEME EKİBİNE ATEŞ AÇILDI

Yasağın kalkmasından 1 saat önce Tahir Elçi'nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin yanında detaylı keşif yapmak için giden ekip, bir kez daha ateş açılması ve çıkançatışma nedeniyle tamamlanamadı. 

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığındaki, aralarında Diyarbakır Barosu avukatları ve başsavcı vekillerinin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme görevlilerinin de bulunduğu ekip, çalışmayı başladıktan kısa bir süre sonra, teröristlerin kazdıkları hendeklerin bulunduğu taraftan silahlı ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışma nedeniyle ekip keşfi tamamlayamadan bölgeden ayrıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin Elçi'nin vurulduğu bölgeye boş kovanların yerini tespit için koydukları numaratörlerin de bölgede kaldığı görüldü.




ÇOK SAYIDA EV VE İŞYERİ KULLANILAMAZ HALE GELMİŞ

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü bölgeye çok sayıda kişi gelerek, burada olanları görmeye çalıştı. Elçi'nin öldürüldüğü Yenikapı Sokak'taki Dört Ayaklı Minare'nin hemen aşağısında bulunan ve hendeklerin kazıldığı alanda çatışma ve patlamalar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin tahrip olduğu ve kullanılamaz hele geldiği görüldü. Bu bölgede işyeri bulunan esnafın bir bölümü kepenkleri açarak temizlik yaparken, bazıları kepenkleri açmadı. Burayı dolaşanlardan bazıları Tahir Elçi'nin halen kan izlerinin yerde olduğunu anlattı.

CHP GENEL MERKEZİ İÇİN RAPOR HAZIRLAYACAK

Diyarbakır'dan 1 Kasım seçimlerinden CHP'den 1'nci sıra milletvekili adayı olan gazeteci Naci Sapan, Sur İlçesi'ne gelerek, burada bulunanlarla görüştü. Sapan, esnafın son derece tedirgin olduğunu bu nedenle esnafın önemli bölümünün işyerlerini açamadığını belirterek, "Sokaklarda bombalar patlamış, işyerleri tamamen tahrip edilmiş durumda. İnsanlar tedirgin. Bundan sonra, ne olacağıyla ilgili kaygı var. Bu kentin insanı olarak, yaşananlarla ilgili izlenimlerimi CHP Genel Merkezi'ne rapor olarak sunacağım" dedi.

AA