DİYARBAKIR

Diyarbakır Havalimanı'nda terminal binası ve apronun yetersizliği zımnında bugüne genişliğinde yapılamayan yurt dışı uçuşları, tahminî 6 ay evvela hizmete oluşturulan 300 milyon liralık değerindeki acemi terminal binası yardımıyla gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır Havalimanı'ndan önceki yurt dışı seferi, Türk Hava Yolları (THY) kabilinden Irak'ın Erbil kentine düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, uçuş öncesinde Diyarbakır Havalimanı'nda planlı törende, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyareti sırasından yurt dışı uçuşların başlayacağına bağlı müjdeyi verdiğini hatırlattı.

Seferlerin, Diyarbakır ile Erbil arasındaki ticari ve gezinsel ilişkilerin büyüme göstermesine aşırı şişman ulama sağlayacağına ayraç fail Eker, 'Bu sonuç basamak önemlidir. Şimdilik hemen geçici taşımacılığı ancak gümrük altyapısı makul yer aldığı düşüncesince gerekseme biçiminde bunun kargo taşımacılığına da dönüşebilme ihtimali var.' dedi.

Haftanın 3 haset sefer düzenlenecek

Vali Hüseyin Aksoy ise Diyarbakır ile Erbil ortada haftada 3 devir çapraz uçuşlar gerçekleştirileceğini, kentten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve kimi Avrupa ülkelerine uçuşların planlandığını kaydetti.

Daha sonraları Eker ve Aksoy'un yanı sıra, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal ve Orhan Miroğlu ile iş adamlarının bulunmuş yer aldığı grup, uçakla Erbil'e akım etti.

Muhabir: Kaan Bozdoğan-Ahmet Kaplan-Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA