Diyarbakır'ın 2 Aralık günü 6 mahallesinde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında yoğun çatışmalar oldu. Sık sık silah ve patlama seslerinin duyulduğu ilçede çıkan çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açarak 1 uzman çavuşu ağır yaraladı.

Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan uzman çavuş doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Sur'da çatışmalar yer yer devam ederken, silah ve patlama sesleri duyuluyor.


Genelkurmay: Sur'da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu


GENELKURMAY Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle: '17 Ocak 2016 tarihinde saat 10.15’te Diyarbakır ili Sur ilçesinde çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından açılan ateş sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak 17 Ocak 2016 saat 15.45’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz'

Kaynak: DHA