Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki yıldırı saldırısıyla ait 2 zanlı gözaltına alındı.

Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına cemaziyelevvel tün ezanı yıldırı örgütü PKK mensuplarınca bomba gebe araç ile düzenlenen, birlikte manşet memurunun martir bulunduğu 3'ü bebek 5 ferdin yaşamını kaybettiği, 39 ferdin yaralandığı saldırının arkası sıra başlatılan sormaca sürüyor.

Soruşturma kapsamında çevredeki düzenlilik kameraları araştırılıyor. Polis ekiplerinin Çınar Emniyet Amirliği ve lojmanı ile çevresindeki incelemesi de bitmeme ediyor. Olay yerinden tutanak niteliğindeki parçalar toplanıyor.

Yaralıların tedavisi sürüyor

Diyarbakır Valiliğince, patlamanın şiddetiyle baş döndürücü sayıda ev, iş noktayı ve okulda oluşan hasarların tespiti neredeyse grup gönderildi.

Saldırının gerçekleştirildiği alana benzeyen konumdaki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu ve İmam Hatip Lisesinin de aralarında bulunduğu bazısı okullarda hem oluşan hasar aynı zamanda hastalık duyan velilerin çocuklarını göndermemesi zımnında yetişek yapılamadı.

Bu arada, saldırıda vurulan 39 ferdin tedavisi sürüyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde otama gören birlikte çocuğun afiyet durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaynak: AA