AK Parti, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Saadet Partisi ve Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK PAR) Diyarbakır il başkanları, Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün insanlığın düşmanı olduğunu belirterek, "Halkın iradesi, demokrasi bilinci ve bölge insanının terör örgütü karşısındaki duruşu, terör örgütünün kanlı eylemlerini sonlandıracaktır. Terör, halkın iradesi karşısında mağlup olacaktır." dedi.

Diyarbakır ve bölge halkının terör örgütüne destek vermediği için hedefte olduğunu, HDP ve CHP'nin, PKK'nın Dürümlü katliamına sessiz kaldığını ileri süren Akar, "CHP ve HDP'nin bu terör saldırısını gündemine almaması büyük bir ayıptı. Terör karşısında bütün sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin ve toplumun sesini yükseltmesi lazım. HDP'nin sivillere yönelik bu bombalı saldırısı karşısında suskunluğu dikkat çekicidir. Masum sivil Kürtlere karşı yapılan bu saldırıyı Kürtler bir kenara not etmektedir." diye konuştu.

"CHP ve HDP'nin katliama sessiz kalması, büyük bir yanlıştır"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyabakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, PKK'nın Dürümlü mezraasında gerçekleştirdiği saldırının, insanlarda büyük bir travma ve öfkeye neden olduğunu ifade etti.

Bazı kesimlerin bu hain saldırıya sessiz kaldığını savunan Tanrıkulu, "CHP ve HDP'nin, PKK'nın yaptığı bu katliama sessiz kalması, büyük bir yanlıştır. Bunu kabul edilir bulmuyoruz. Türkiye'nin anamuhalefet partisinin, vahşi bir şekilde yapılan katliama sesinin daha çok çıkması gerekirdi." değerlendirmesinde bulundu.

"Bedenini parça parça ederek Kürt halkının hakkı aranmaz"

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, terörün ve şiddetin hiçbir zaman meselelerin çözümünde reçete olmadığını vurguladı.

Bozan, "Terör, gittikçe meseleleri, olayları daha da içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Kürt meselesi etrafında oluşturulan bugünkü terör olayları, Kürt halkının hakkına hizmet değil, bilakis hakkını daha da kaybettirmektedir. Evini başına yıkarak, bedenini parça parça ederek, hayatını zindan ederek, Kürt halkının hakkı aranmaz." dedi.

"HDP, suçluluk duygusundadır"

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman da Dürümlü katliamının insanlık dışı olduğunu belirterek, Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden PKK'nın en büyük zararı yine Kürtlere verdiğine işaret etti.

HDP'nin suçluluk psikolojisiyle bu katliama sessiz kaldığını düşündüklerini açıklayan Kahraman, "HDP, suçluluk duygusundadır. Adına siyaset yaptığı veya sırtını dayadığı bir örgütün yaptığı eylem olduğu için kayıtsız kalıyor. Saldırı, PKK'dan kaynaklı olduğu için HDP sessiz kaldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA