DİYARBAKIR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve BDP'li Belediye Meclis üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından büyükşehir belediyesinin başta temizlik ve ulaşım olmak üzere bazı hizmetleri aksatması vatandaşı mağdur etti.

Diyarbakır'da vatandaşın belediyeden mağduriyeti sürüyor

Cadde ve sokakların çöpten geçilmez hale gelerek insan ve çevre sağlığını tehdit etmesi üzerine, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan Sur Belediyesi çalışma başlattı.

Sur Belediyesinin temizlik işleri ekibi, Yenişehir ilçesinde kentin merkezi konumundaki cadde ve sokaklardaki çöpü topladı, temizlik yaptı.

"Vatandaşın mağduriyetini gideriyoruz"

Belediye görevlendirilen Vali Yardımcısı Bilal Özkan AA muhabirine, büyükşehir belediyesinin 4 gündür temizlik hizmetini yerine getirmemesi dolayısıyla cadde ve sokakların çöple dolduğunu söyledi.

Bu nedenle vatandaşların sıkıntı yaşadığını vurgulayan Özkan, başta Yaşar Kemal, Gevran, Rızvanağa ve Aliemiri olmak üzere çok sayıda caddede 18 kamyon ve 4 iş makinesi ile çöpleri topladıklarını söyledi.

Temizlik çalışmasına 50'yi aşkın kişinin katıldığını vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Vatandaşın yaşadığı rahatsızlığı göz önünde bulundurarak, temizlik çalışmasına başladık. Sur Belediyesi olarak Yenişehir ilçesinde çöp toplama ve çevre temizliği çalışması yapıyoruz. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen fedakarlığı üst noktada tutarak gerekirse 24 saat esasına göre çalışarak halkın temiz ortamda yaşaması için çaba sarf edeceğiz. Vatandaşın mağduriyetini gideriyoruz.

Muhabir: Fikret Kavgalı, Mehmet Sıddık Kaya

Kaynak: AA