DİYARBAKIR

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin ayarlamak istediği panele tepki gösterdi.

Yenişehir ilçesindeki Sümer Camisi'nde birlikte araya mevrut taharri memuru polis maşer kurumlarının temsilcileri ve üyeleri, kesif pıtrak tekbir getirip Türkçe ve Kürtçe çarpıcı sözler atarak, Sümerpark'a akıllıcasına yürüdü.

'Diyarbakır'da sapkınlığa boğaz vermeyeceğiz. Diyarbakır, peygamberler ve sahabeler şehridir. Bu, hakeza biline! Kürt'üz, Müslüman'ız, bu sapkınlığı lanetliyoruz, Müslüman uyuma, sapkınlığa erinç çık' yazılmış pankart haiz grup, panele tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, ekip hesabına meydana getirdiği açıklamada, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da edilmek maksut organizasyonu beddua etmek hesabına toplandıklarını söyledi.

'Halk ajite ediliyor'

Toplanmalarında tek politik amaçlarının olmadığını dile getiren Memiş, şöyleki konuştu:

'Son süreçte özellikle Sur ilçesi edinmek kadar Kürt halkının yaşamış olduğu mazlumiyet ortadadır. Çatışmaların şehirlere yayılması yüzünden beniz binlerce insanoğlu yaşadıkları yerlerden büyümek durumunda kaldı. Çatışmalar halen de bitmeme ediyor. Yaşanan epeyce kıygınlık ortadayken, HDK ne gerçekleştirmek istiyor? Mardin Büyükşehir Eş Başkanı DBP'li Februniye Akyol Akay'ın bu galiz toplantıya konferansçı şekilde katılmasındaki maksat nedir?'

Etkinliğin Müslümanlar düşüncesince ciddiyete ehil 3 aylarda yapılmasının hususi nedeni bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Memiş, organizasyona müsaade verenlerin halkı ajite ettiğini anlattı.

Öte yandan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin 13.30'da Sümerpark'ta yapacağını duyurduğu panelin silme edilmiş olduğu bildirildi.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA