DİYARBAKIR

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu'nun sağlık merkezi konumundaki kente çevredeki yerleşim birimlerinden gelen hasta yakınlarının, kendilerine misafirhane imkanı sağlanması yönündeki talebine olumlu yanıt verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla'nın talimatıyla, imkanları bulunmadığı için hastane koridoru veya bahçesinde sabahlayan hasta yakınlarının konforlu ortamda konaklamaları amacıyla çalışma başlatıldı.

Öğrenci yurdu hasta yakınlarına tahsis edildi

Kamu Hastaneleri Kurumu ile istişare halinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kamu kaynaklarıyla yapılan ve 400 kişilik kapasitesi bulunmasına rağmen 40 öğrencinin konakladığı yurdun hasta yakınlarına tahsis edilmesi kararı alındı.

Belediye bünyesinde bulunan, 40 öğrenci için 23 personelin hizmet verdiği öğrenci yurdunda, otelde kalma imkanı bulunmayan hasta yakınları, hastaneden alacakları refakatçi belgesiyle, misafirhanede ücretsiz konaklayabilecek.

Öğrencilere her türlü yardım yapılacak

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, yurtta kalan öğrencilere, öğrencilere, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarında veya misafirhanede barınma imkanı sunulacak.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA