DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınması gerekçesiyle belediye önünde izinsiz toplanan partililere esnaf tepki gösterdi.

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle HDP ve DBP'den yapılan çağrı üzerine bazı partililer belediye önünde toplandı.

Polis ekiplerince gruba, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na istinaden il merkezinde 15 Ağustos'tan itibaren açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak dağılmaları yönünde uyarı yapıldı.

Uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahalede bulunuldu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, belediye binasının karşısında yaptığı açıklamada, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki göstererek, "İddia edilen, isnat edilen suçların hiçbirinin bizim hükmümüzde, hiçbir demokratik zeminde karşılığı, inandırıcılığı yoktur." ifadelerini kullandı.

Esnaftan izinsiz toplananlara tepki 

Esnaf belediye binası önünde izinsiz toplanan gruba tepki gösterdi.

Tepki üzerine bazı partililerin, "bir saat sonra görüşürüz" şeklinde tehdit ettiği bir esnaf, "Bu memleketin asıl sahibi benim, her zaman buradayım." diye konuştu.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından esnaf, "Şov yapmayın, bana ekmeği kim verecek?" diyerek gruptan iş yerinin önünden uzaklaşmalarını istedi.

Muhabir: Hasan Namlı,Ahmet Kaplan,Şükrü Gündüz

Kaynak: AA