DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, jandarma arama noktası civarlarında asayiş güçlerine acı açtıktan sonradan kaçan 2 teröristin vazgeçme ettiği, kestirmece 500 kilo patlayıcının bulunmuş yer aldığı araç ile ilgilisi yer aldığı iddiasıyla 1 isim tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca meydana getirilen açıklamada, Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 18 Şubat'ta Dicle - Yokuşlu Mahallesi arasındaki karayolunda meydana getirilen infaz esnasında ele geçirilen bomba hamile araç ile bu vasıtaya kılavuz gemisi ve artçılık icra ettiği değerlendirilen 2 arabanın hâlâ ele geçirildiği hatırlatıldı.

Bu araçlardaki Ş.B. ile O.A'nın gözaltına alındığı tamlanan açıklamada, kişilerin Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahsil edilen ifadelerinin arkası sıra 'Silahlı yıldırı örgütüne organ olma' ve 'Silahlı yıldırı örgütüne tabanca sağlama' iddiasıyla tutuklanmaları isteğiyle Dicle Sulh Ceza Hekimliğine irsal edildikleri anlatım edildi.

Mahkemenin, zanlılardan Ş.B. düşüncesince adli arama hükümlerinin uygulamasına değişmeyen verdiği tamlanan açıklamada, O.A'nın ise 'Silahlı yıldırı örgütüne organ olma' ve 'Silahlı yıldırı örgütüne tabanca sağlama' suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: AA