Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığı, Diyarbakır Adliyesi ve çevresinde basın açıklaması, toplantı, yürüyüş, oturma eylemi, stant açma ve çadır kurma faaliyetlerini, ikinci bir karara kadar yasakladı.

Valilik internet sitesinde yapılan duyuruda, kent genelinde son dönemde yaşanan terör eylemleri ve Yenişehir ilçesinde güvenlik hassasiyetinin dikkate alındığı bildirildi.

Duyuruda, şunlar yer aldı:

"Kaymakamlığımızca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 22. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/A ve 32/Ç maddeleri gereğince, adliye binası, çevresi, Elazığ Caddesi çift yönlü kaldırımlar dahil, Prof. Selahaddin Yağcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan Karakoç Plaza önü ve Park Plaza Otele kadar, Elazığ Caddesi'nde çıkan güzergah dahil yerlerde ve suçluların adliyeye ve sonrasında başka bir yere nakli esnasında güvenlik açısından ilçemiz dahilinde risk oluşturacak noktalarda yapılması planlanan ve muhtemel her türlü basın açıklaması, toplantı ve yürüyüşü ile oturma eylemi, stant açma ve çadır kurma gibi her türlü faaliyetin bugün saat 08.00'den itibaren ikinci bir karara kadar yasaklanmasına karar verilmiştir."

Kaynak: AA