Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 2010-2015 yıllarında açlık, saf kıyamet ve harp mağdurlarına 316 milyon teklik ücretinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

Palakoğlu, Altındağ Müftülüğünde planlı diyanet görevlileri bilgilendirme toplantısında meydana getirdiği konuşmada, TDV'nin Türkiye'de bin şubeye ulaştığını belirterek, dünyada 135 ülkede ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile baş başa İslam'ın birincil hüviyetiyle anlaşılmasını ve evren Müslümanlarının bütünlük ve el birliği arasında yaşamasını amaçladıklarını vurgulayan İsmail Palakoğlu, 'Diyanet İşleri Başkanlığının emlak zarfında ve emlak haricinde irşad, hac ve umre, müftülük, Kur'an kursu, terbiye merkezleri ve cami hizmetlerinin hızlı ve çalışan müşterek biçimde yürütülmesi düşüncesince olanaklar kadar herhangi müşterek muhtelif dayanaklık etmek sağlanmaktadır. 3 bin 581 cami, 423 mescit, 2 bin 564 Kur'an kursu binası, 509 müftülük fariza binası, 5 terbiye merkezi binası, 5 bin 459 lojman kazanmak gibi toplamda 12 bin 541 fariza binasını reislik hizmetleri düşüncesince tahsis ettik' dedi.

Kaynak: AA