Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Yeni Kaledonya Müslümanlarının talebi üzerine 100 adet Kur'an-ı Kerimi, 'Hediyem Kur'an Olsun' projesi kapsamında bölgeye ulaştırdı.

TDV, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e ulaşarak kendisinden Kur'an-ı Kerim talebinde bulunan Yeni Kaledonyalı Müslümanlara Kur'an-ı Kerim gönderildi.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, 'Hediyem Kur'an Olsun' projesi kapsamında dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara hediye Kur'anlar ulaştırdıklarını söyledi.

Bilgin, Görmez'den 'Biz Yeni Kaledonya'da yaşayan bir grup Müslümanız, elimizde hiç Kur'an-ı Kerim yok. Bize Fransızca meali olan birkaç Kur'an-ı Kerim gönderebilir misiniz?” yazılı bir mail göndererek Kur'an-ı Kerim talebinde bulunan Yeni Kaledonya Müslümanlarına nasıl ulaştıklarını şöyle anlattı:

'Yeni Kaledonya, Avustralya kıtasının doğusunda bir bölge. Ülkemize binlerce kilometre uzaklıkta yeni bir Müslüman topluluğa ulaşmanın heyecanını yaşadık. Oradaki Müslüman derneğinden bir yetkili ile yazışmalar yaptık. Türkiye'den direkt uçuş yoktu. Fransa aktarmalı yaklaşık 20 saati aşan bir yolculuğun ardından 100 adet Fransızca mealli Kur'an-ı Kerimleri bölgeye ulaştırdık. Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar sürecek yolculuğumuzda Yeni Kaledonya durağında yeni bir bölgeyle, yeni bir Müslüman topluluğa milletimizin emanetini ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık.'

Kampanyaya 2 milyon 490 bin 322 TL bağış

'Hediyem Kur'an Olsun' projesi kapsamında, bugüne kadar, yurt içi 16 bin 452, yurt dışı 196 bin 559 adet olmak üzere toplamda 213 bin 11 adet Kur'an-ı Kerim hediye edildiğini vurgulayan Bilgin, bağışların parasal değerinin yurt içi 131 bin 613 lira, yurt dışı ise 2 milyon 358 bin 709 lira olmak üzere toplamda 2 milyon 490 bin 322 lira olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA