Çanakkale Zaferi'nin 101. sene dönümü, merkezi camilerde tesbihat, elit koruyan ve karilerden Kur'an-ı Kerim tilaveti, kaside, tanrısal ve dualar ile algı edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Zaferi'nin 101. sene dönümü zımnında 81 il müftülüğüne tamim gönderdi. Genelgede, 'Milletin birliği, dirliği ve bütünlüğü düşüncesince değerleri yoluna canlarını feda fail şehitlerimizin ruhlarını neşeli etmek, hatıralarını yad eylemek şühedaya ve geride bıraktıkları yakınlarına gönül rahatlığı gösterilecek en şişman vefa borcudur' ifadelerine arazi verildi.

Halkın bu mevzuya duyarlılığını çoğaltmak neredeyse 18 Mart Cuma haset sabahleyin namazını müteakip 81 il ve ilişkin 957 kaza merkezinde müftülükler çeşidinden akla yatkın tanıdık merkezi birlikte camide 'Şühedanın İzinde Huzur'da Niyazdayız' programı gerçekleştirilmesi istendi.

Mili ve içsel zihin tekvin hesabına programa ilkin gençlerin katılımının sağlanması neredeyse deneyimsizlik hizmetleri ve spor il ve kaza müdürlüğü, ulusal terbiye müdürlüğü ve STK'lar ile koordinasyon içinde çalışılacak.

Toplamda 45 dakikayı geçmeyecek programda, tesbihat, elit koruyan ve karilerden Kur'an-ı Kerim tilaveti, kaside, tanrısal ile afsun arazi alacak.

Şehitlerin hatıraları ve yaşadıkları zorluklara telmihen, yerel koşullar ve olanaklar kadar izlence sonrası ikramda bulunulmasına dikkat gösterilecek. Çanakkale Savaşları esnasında askerlerin tükettiği buğday çorbası ve üzüm hoşafı ağırlama edilecek.

Kaynak: AA