ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığı, sabık sene 17 ayrımlı dil ve lehçede 592 bin eser bastı.

AA muhabirinin edinmiş olduğu bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca sabık sene basımı tamamlanan asar arasında Kur'an-ı Kerim meali, esas dini ve İslami bilgiler ile mürebbi ve kültürel nice eser toprak aldı.

'Gerçek İslam bilgisini insanlığa ulaştırmayı' amaçlayan Diyanet, bu kapsamda sabık sene 17 ayrımlı dil ve lehçede 592 bin eserin basımını yaptı.

13 dilde 78 bin Kur'an-ı Kerim meali

Farklı dil ve lehçelerdeki asar arasında, Kur'an-ı Kerim meali dikkati çekti.

Kürtçe, Almanca, Fransızca, Rusça, Çince, İtalyanca, Ermenice, Gürcüce, Kazakça, Romence, Tatarca, Danca ve Azerice edinmek neredeyse 13 dilde, 78 bin Kur'an-ı Kerim meali basıldı.

Bu asar ortada en şişman merakı gören Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinden, 20 bin skor basıldı. Eserin, ikinci baskısı yapıldı.

Kürtçe siyer kitabı 'Peygambere Aleme: Hazreti Muhammed' de 40 bin basımla, uyanıklık gören asar ortada toprak aldı.

Öte yandan, bugüne derece ecnebi dil ve lehçelerde piyasaya çıkan 26 dilde 206 eser, sayısal ortama aktarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Rusça, Arnavutça, Kırgızca, Tacikçe, Moğolca, Kazakça ve Tatarca takvimler de basmaya başladı.

'Öğreniyorum Serisi'ne ilgili ecnebi dil ve lehçelerde eserlerden 310 bin, 'Kitabımı Öğreniyorum' kitabından ise İngilizce, Almanca, Rusça ve Çince adına 151 bin basımcılık yapıldı.

'Peygamberimi Öğreniyorum'u İngilizce, Almanca, Rusça, Arnavutça ve Çince basan kurum, 'Dinimi Öğreniyorum', 'İbadetimi Öğreniyorum', 'Dualarımı Öğreniyorum' eserlerinin de Rusça basımını gerçekleştirdi.

Muhabir: Aynur Ekiz

Kaynak: AA