KÜTAHYA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bazı etkinliklere katılmak üzere geldiği Kütahya'daki Ulu Camii'de cuma namazında hutbe okudu.

Müslümanların, İslam coğrafyasının içinden geçtiği en zor zamanı yaşadığına işaret eden Görmez, her müminin kalbinin sıkıştığı bir dönemde olunduğunu söyledi.

"İnşiraha en çok muhtaç olduğumuz bir zamandayız." ifadelerini kullanan Görmez, şunları dile getirdi:

"Sırtımızdaki ağır yüklerden kurtularak özgürlüğümüze kavuşmanın ihtiyacı içindeyiz. Yeniden aziz bir ümmet olmamız, ümmeti Muhammed'in yeniden aziz bir ümmet olması için ve de bizi kuşatan bütün zorlukları kolaylaştırmak için Cenabıhak bizlere yol gösteriyor. Öyleyse zamanı değerlendirin, ömrünüzü yanlış yerlerde tüketmeyin, iyi işler yapın. Allah için yorulun, Allah için çaba gösterin, gayret gösterin. Bu çabaları gösterirken bir şeyi unutmayın, Rabbinizi unutmayın. Kendiniz için değil, Rabbinizin rızası için çalışın. İşte o zaman Cenabıhak hem bize ümmeti Muhammed'e inşirah verir hem özgürlüğümüzü elimizden alan bütün kötülüklerden bizi muhafaza eder hem yeniden aziz bir ümmet oluruz hem de bizi kuşatan bütün zorluklardan kurtulmuş oluruz."

Görmez, İslam ümmetinin yeniden aziz bir ümmet olması için dua edilmesi gerektiğini belirterek, "Cenabıhak, yeryüzünde hayatın her nefesini yolunda tüketenlerden eylesin. Bizi göz açıp kapayıncaya kadar dahi nefsimizin eline bırakmasın. Rağbetimizi, rağbetlerimizi, isteklerimizi, arzularımızı, tutkularımızı sadece Rabbin rızasını elde etmek için ve sadece Allah'ın yeryüzündeki kullarına faydalı olmak için sarf etmeyi nasip ve müyesser eylesin." diye konuştu.

Muhabir: Muharrem Cin

Kaynak: AA