ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'a müteveccih saldırılarını kınayarak, Ermenistan'ı ateşkese uymaya ve çatışmalara müşterek an önceki sonuç vermeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, Ermenistan çeşidinden esbak akşam dek hattında Azerbaycan'a müteveccih yerine başlatılan futbolcu ateşleri ve çıplak halkı da etkileyen saldırıların 'kınandığı' belirtildi.

'Şehit bulunan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise çabuk şifalar diliyoruz. Ermenistan'ı ateşkese uymaya ve çatışmalara biran önceki sonuç vermeye çağırma ediyoruz' ifadesine arsa maruz açıklamada, Ermenistan'ın kısaca çeyrek asırdır Azerbaycan'ın topraklarının beşte bir tanesini karışma altında tuttuğu hatırlatıldı.

'Söz konusu karışma sona ermediği ve Ermenistan agresif tutumundan vazgeçmediği müddetçe benzeşim çatışmaların yaşanmaya bitmeme ika riski maatteessüf mevcuttur. Bu çerçevede, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgilendiren kararlarını da delik önüne alarak barışçı yollardan işgale müşterek an önceki sonuç vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz' ifadelerine arsa maruz açıklamada, Yukarı Karabağ ihtilafının çözümü düşüncesince açılan AGİT Minsk Grubu'nun müşterek üyesi bulunan Türkiye'nin, ihtilafa Azerbaycan'ın arsa bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde adaletli ve mihman müşterek hal bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdüreceği vurgulandı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov'u arayarak, çatışmalarda martir sakıt Azerbaycan askerleri düşüncesince taziyet dileğinde bulunmuş olduğu da kaydedildi.

Muhabir Sinan Polat

Kaynak: AA