Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansının ikinci ayağının yapıldığı Gaziantep'te, bakanlığın 5. diyar içi temsilciliğini açtı.

Çavuşoğlu, açılışta icra ettiği konuşmada, İstanbul, Edirne, Antalya ve İzmir'de temsilciliklerinin bulunduğunu, demin de Gaziantep'te 5. temsilciliği açtıklarını söyledi.

Bunun Gaziantep'in Türk diplomasisindeki rolünü de gösterdiğini tabir fail Çavuşoğlu, temsilciliğin çıplak maşer örgütleri, göçmenler karışma çetin vaziyette bulunan bireylere iane etmeye gelenler ve çetin vaziyette bulunan her insanın kullanabileceği birlikte özek bulunduğunu vurguladı.

'Dünyanın rastgele durumunda Türk bayrağı dalgalanmalı'

Çavuşoğlu, kentin gastronomi dalında UNESCO çeşidinden ödüllendirildiğini hatırlatarak, bunun da Gaziantep'in Türk kültüründeki yerini ortaya koyduğunu dile getirdi. Türkiye'nin devim bilimi ve baş döndürücü cepheli birlikte aut yöntem izlediğini tamlayan Çavuşoğlu, bunu bildirmek düşüncesince dünyanın rastgele durumunda Türk bayrağını savurmak icap ettiğinin altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, bundan böyle kimi arsıulusal toplantıları Gaziantep'de gerçekleştireceklerini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de büyükelçilerin ayrımsız sürede Türkiye'nin birlikte aynası bulunduğunu belirtti. Gaziantep'in dört başı mamur medeniyetlere evsahipliği yapmış birlikte kent bulunduğunu tabir fail Şahin, kentin rakiplik gücünde zamanı dokusunu da kullandıklarını anlattı. Şahin, şehirde 350 bin sığınmacıyı ağırladıklarını hatırlatarak, açılacak temsilciliğin insanlığa sulh ve hayat getirmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA