İSTANBUL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeşli mevkidaşı Abul Hasan Mahmud Ali ve Afgan mevkidaşı Selahaddin Rabbani ile görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına eklenmek düşüncesince İstanbul'da mevcut Çavuşoğlu, Bangladeş ve Afganistan'ın dışişleri bakanlarıyla değişik müşterek araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan tahsil edilen bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Mahmud Ali ile meydana getirdiği toplantıda aykırı fevk dozaj temas, görüşme ve yatırımların artırılması, iş forumu ve Karma Ekonomik Komisyon kadar mekanizmaların işletilmesi gerektiği vurgulandı. Görüşmede, TİKA'nın Bangladeş'teki çalışmalarının yaygınlaştırabileceği hususu da gündeme gelirken defans endüstri ve askeri alandaki işbirliğinin sürdürülmesi gerektiği üstünde duruldu.

Bakan Çavuşoğlu'nun Afgan mevkidaşı Rabbani ile meydana getirdiği toplantıda ise Afganistan'daki asayiş vaziyeti ve akıbet politik gelişmeler ele alındı. Türkiye'nin Afganistan'a müteveccih kalkınma projelerinin bitmeme ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Aralık'ta Ankara'ya meydana getirdiği ziyaretin baş döndürücü dişi geçtiğini, görüşme esnasında tahsil edilen kararların takibinin yapılması icap ettiğini anlatım etti. Görüşmede, terörizmle uğraş dair işbirliğinin önemi de vurgulandı.

Muhabir: Sinan Polat

Kaynak: AA