ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, resmi temaslarda mevcut edinmek gibi gittiği İran'da, Katar, Suudi Arabistan ve Tayland dışişleri bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edilen bilgiye göre, Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı düşüncesince İran'ın Ramsar şehrinde temaslarda mevcut Çavuşoğlu, geçmiş ve dakika müşterek saf telefon trafiği gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Muhammed Al-Thani ile geçmiş gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde düet ilgiler ve Suriye konusu ele alındı.

Kaynaklar, Çavuşoğlu'nun dakika de Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ile telefonda görüştüğünü, toplantıda düet ilişkilerin yanı sıra, ilerleyici çağda gerçekleştirilmesi beklenen ziyaretler, 14-15 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Liderler Zirve'si toplantısının hazırlıkları ve Suriye özellikle edinmek gibi lehçe mevzularda düşünce alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'nun, sabık hafta Nükleer Güvenlik Zirvesi düşüncesince gittiği ABD'nin başkenti Washington'da, düet temaslarda bulunmuş olduğu Taylandlı mevkidaşı Don Pramudwunai ile de müşterek telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedilirken, Washington'daki düet toplantıda gündeme mevrut konuların takip edeni ve değerlendirilmesinin yapıldığı tabir edildi.

Öte taraftan Çavuşoğlu'nun, Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı düşüncesince bulunmuş olduğu Ramsar'dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Finlandiya'ya yapacağı resmi ziyarete eklenmek gibi Helsinki'ye gittiği öğrenildi.

Muhabir: Ayşe Sarıoğlu

Kaynak: AA