Şişecam’ın Mersin’deki fabrikalarında işten atılan ve İstanbul Beykoz’daki Kristal-İş Genel Merkezi önünde 33 gündür direnişlerini sürdüren işçilerin çadırına dün sabah polis saldırdı. İşçilerin iki gün önce kurduğu ve Kristal Palas adını verdiği çadırı zabıtalar kaldırmak istedi. İşçilerin buna izin vermemesi üzerine çevik kuvvet polisleri işçilere saldırdı. İşçiler çadırın olduğu alandan uzaklaştırılarak polis barikatının arkasında bir süre alıkonuldu. Çadırı talan eden polis işçilerin eşyalarına el koydu. Zabıtalar, işçilerin eylem boyunca içinde yattığı otobüsü de belediyeye götürüldü.

Gazetemize konuşan işçilerden İsmail Yılmaz, saldırının Kristal-İş Sendikası yönetiminin Valiliğe yaptığı başvuru üzerine gerçekleştirildiğini belirtti. Yılmaz, "Bize imzalattıkları tutanakta da gördük, sendika yönetimi Valiliğe şikâyette bulunmuş. Bizim direnişimizi işgal olarak tanımlayarak çadırı kurduğumuz alanın kamusal alan değil, sendikaya ait özel alan olduğunu söylemişler, işgalin sona erdirilmesini istemişler. Polis de bunu bize söyledi" dedi. Sendika yönetiminin bu tür saldırılarla kendilerini yıldırarak direnişi bitirmeye çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Bunu başaramayacaklar. Direnişimiz devam edecek. Ama şimdilik açlık grevimizi bitirme kararı aldık. Sendika yöneticileri bize karşı takındıkları bu tutumla sınıf sendikacısı maskelerini düşürmüş oldular. İşçiler bizim yaşadıklarımızı yaşamak istemiyorlarsa bir an önce bu sarı sendikacılardan kurtulmalı" diye konuştu.

Öte yandan Mersin’de 15 Şişecam işçisi Kristal-İş Sendikası Mersin Şubesi’ni işgal ederek direnişe yönelik saldırıyı protesto etti.

Kaynak: Birgun.net