Koç Grubu patronu Mustafa Koç, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin en büyük tekellerinden birinin patronu ölünce, taziye kuyruğuna uzadıkça uzadı, başsağlığı dilekleri bitmedi. Gazeteye verilen ilanların bir benzeriniyse plaza emekçileri, ölen Koç için verdi.

Plaza Emekçileri #Direnişte, Mustafa Koç'un ölümüyle ilgili verdiği ilanda, "Biz Koç Grubuna başsağlığı dilemiyoruz. Onun yerine emekçileri, tüm patronlara karşı mücadeleye çağırıyoruz" dedi. 

'ÖLDÜĞÜNE SEVİNMEDİK'
Plaza emekçileri, ilanı şu ifadelerle duyurdu:

"Türkiye'nin en eski ve en büyük sermayesinden Koç grubunun patronunun ölüm haberini aldık. Koç denilince aklımıza darbeyi nasıl desteklediği geliyor. Kendi sermayesini büyütmek için her yolu mübah gördüğü geliyor. AKP dönemindeki hızlı büyümesi geliyor. Son 10 yılda 13.4 milyar TL kar elde eden Koç , AKP döneminde 7 kat büyüme sağladı. AKP’nin özelleştirmelerinde başroldeydi. Bu büyüme elbette Koç’un AKP ile anlaşmalarına bağlanır ancak her şirket gibi o da karını çalıştırdığı işçilere borçlu. Onbinlerce insanı sömürerek bu büyümeyi sağladı bunu biliyoruz. Mustafa Koç’un öldüğüne sevinmedik çünkü Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Koç Holding işçileri sömürmeye karına kar katmaya devam edecek. Gazetelerde Koç için boy boy gösterilen vefat ilanlarına bir tane de biz eklemek istedik. Ve duyuyoruz bizim de hakkımız olan için mücadelemiz devam edecek."

İlan şu şekilde:

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr