Mobil dinleme araçları nerede? Sayıları 3 bini aşan dinlenenlerin listesini gördüğünü belirten Çetin Soysal, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu başta olmak üzere önceki genel başkanımız Deniz Baykal, CHP ve MHP yöneticileri, yargı mensupları, emniyet yöneticileri, gazeteciler dinlenmektedir” dedi. Soysal, AKP’nin de dinlendiğini belirterek ithal edilen 14 mobil dinleme aracının neden emniyetin envanterinde bulunmadığını sordu. Soysal, hükümetin bu faaliyeti yürüten grubu dokunulmaz kıldığını iddia etti.

CHP’li Soysal ‘Listeyi gördüm; Kılıçdaroğlu, Baykal, CHP ve MHP yöneticileri yasadışı dinleniyor’ dedi

‘3 bin kişilik liste var’

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, 3 bin kişinin yasadışı dinlendiğinivurgularken Listeyi gördüm. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere önceki genel başkanımız Deniz Baykal, CHP ve MHP yöneticileri, yargı mensupları, emniyet yöneticileri, gazeteciler dinlenmektedirdedi.

Soysal, dün düzenlediği basın toplantısında yasadışı dinlemelere dikkat çekerken bilgi ve duyumları çerçevesinde ulaştığı bazı bilgileripaylaştı. Bugün ülkemizde yaygın bir şekilde 3 binin üzerinde insanımız teknik takipte ve dinlemedediyen Soysal, şu açıklamaları yaptı: Dinleme ve teknik takibin içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var. Önceki genel başkanımız Deniz Baykal, CHP grup yönetimi ve parti yönetimi, milletvekilleri, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural olmak üzere MHP yönetimi, diğer siyasi parti yöneticileri, yargı mensupları, emniyet yöneticileri, gazeteciler yasadışı dinlenmekte ve teknik takibin içerisinde kontrol altında tutulduğu bize gelen bilgiler arasındadır. Hem dinlenmekte hem teknik takibe alınmaktadırlar. Bu yasadışı dinlemeler nasıl yapılmaktadır? Bunun arkasında kimler var? Bu organizasyonla Türkiyenin önemli insanlarını kontrol altında tutma çabası vardır. Türkiyede yaşananlar belirli politik amaçlara ulaşmayı, Türkiyenin iç ve dış politikasına yön vermek isteyen bir grubun organizasyonu ve faaliyetidir. 2005ten beri 14 tane mobil dinleme aracı ithal edilmiştir. Kimler tarafından ithal edilmiştir? Emniyetin envanterinde niçin bulunmamaktadır?

‘Çocuklarım da dinleniyor’ CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da telefonlarının dinlendiğini söyledi. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Soner Yalçın ile görüşmelerinin teknik takipte ortaya çıkmasına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Telefon dinleme ayıbını iktidar yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Telefonlarım dinleniyor. Ne söylemişim? Benim telefonlarım, evimin telefonları, çocuklarımın telefonları dinleniyor. Bunun adına ileri demokrasi diyorlar. Ne söyleyebilirim” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu:

Çocuklarım dinleniyor

İstanbul Haber Servisi - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın ile görüşmelerinin teknik takipte ortaya çıkmasına ilişkin soru üzerine, Telefon dinleme ayıbını iktidar yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Benim telefonlarım dinleniyor arkadaşlar. Ne söylemişim? Benim telefonlarım, evimin telefonları, çocuklarımın telefonları dinleniyor. Bunun adına ileri demokrasi diyorlar. Ne söyleyebilirimdedi

 

Başbakan Tayyip Erdoğana Hangi emniyet birimleri envanter dışı araçlarla dinleme yapmaktadır? Bugüne kadar hangi tarihlerde ne gibi inceleme yapıldısorularını yönelten Soysal, Siyasi iktidarın dokunulmaz kıldığı bu güçlerin seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde siyaseti, Türkiyeyi şekillendirmek isteyeceğine hiç kuşku yokturdedi.

‘Emniyet içerisinde’

Soysal, gazetecilerinBelgeniz var mısorusuna Bu konuda bize gelen bilgiler var. Ancak bunu belge olarak ortaya koymamız bu aşamada mümkün değil. Bu bilgiler üzerinde de çalışıyoruzkarşılığını verdi. Soysal, İktidar partisi de dinleniyor musorusuna Evet. Orada da bir organizasyonun olduğu görülüyoryanıtını verirken isim sorulması üzerine de Bu aşamada çok doğru bulmam. Ama dinlendiği konusunda elimizde bize gelen duyum ve bilgiler vardemekle yetindi. Soysal bir başka soru üzerine Ortada bir organizasyon var, elbette ki durumdan vazife çıkaran militarist bir organizasyondur. Askeri yapılanma değil. Emniyetin içerisindededi.

Soysal’ın açıklamaları üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Benim kötü bir şeyim yok. Niye tedbir alayım? Kimse benim haberleşme hürriyetimi ihlal edemez, ediliyorsa bunun sorumlusu Tayyip Erdoğandırdedi.

cumhuriyet