Etibank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili davada bankanın eski sahibi Dinç Bilgin nitelikli zimmet suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dinç Bilgin ve oğlu Şevket Önay Bilgin; farklı farklı şirketlere kullandırılan ve zimmetlerine geçirdikleri kredilerle ilgili açılan davalara konu suçlarından ise basit ve nitelikli zimmet suçlarına rağmen, 15 yıldır yargılamanın sonuçlandırılmamış olması sebebiyle 'zaman aşımı'ndan kurtuldular.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasına sanıklardan Dinç Bilgin, Şükrü Karahasanoğlu, Hakkı Cengiz Kırgül, İsmail Hakkı Karakaya, Murat Yüksel, Zeki Ünal ve Cahit Demir ile diğer sanık avukatları ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) temsilen avukat Şükrüye Yavuz katıldı. Şevket Önay Bilgin ve Zafer Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 6 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Tarafına isnat edilen suçlamaların bir iddia olmadığını ve ''iftiradan'' ibaret olduğunu öne süren Bilgin, beraatini talep etti. Duruşmaya katılan diğer sanıklar da haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Kaynak: HABER7.COM