ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirileri protesto etti.

Karakoyun İş Merkezinde toplanan grup adına konuşan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şibak, Başkanlığa yapılan sözlü saldırıların iftiradan başka bir değer taşımadığını söyledi.

Diyanet'in tüm Müslümanlar için tek umut olduğunu dile getiren Şibak, 'Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz ne de ezanı, Kur'an'ı dinleyebilen. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek elimizden kayar gider. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair bir cümle daha kurmalarına izin vermemeliyiz' dedi.

Şibak, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıları 'Fransa çocuklarına ağlıyor' diye manşet yapanların İstanbul'da yaşanan patlama için 'Katliam ülkesi' yazdığını ve İslam'a gelecek her türlü saldırının karşısında olduklarını dile getirdi.

Malatya

Malatya'da Soykan Parkı'nda bir araya gelen grup adına açıklamayı okuyan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırıların ve itibarsızlaştırmanın terörün yazıya dökülmüş şekli olduğunu söyledi.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de zulmün temsilcilerinin Müslüman kesimin sesini kısmak, İslam'a çağıran sesi susturmak ve İslam davasını omuzlayanlar indirmek için çeşitli eziyetler, zulümler ve komplolar düzenlemektedir olduğunu ifade eden Engin, 'Kendilerini sözde aydın olarak görenlerin mühendislik ürünü olan çalışmaları bu toplum tarafından kabul görmedi, görmeyecektir. Sadece mühendislik ürünü bunlarla da sınırlı kalmıyor' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş

Din Gönüllüleri ve Görevlileri Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan da topluma faydalı olma noktasında Diyanet'in uzun süredir takdire şayan başarılara imza attığını fakat bunun karşılığında itibarsızlaştırılmak istendiğini söyledi.

Bozdoğan, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şahsında yapılan saldırının, tüm camiaya, dine ve imana yapılmakta olduğunu, Diyanet İşleri Başkanı'nın itibarsızlaştırılarak aynı zamanda din hizmetinin de itibarsızlaştırılmak istendiğini kaydetti.

Adıyaman

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyanet'e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelediklerini söyledi. Çil, sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemeyeceğini belirterek, 'Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır' dedi.

Muhabir: Mehmet Akif Parlak, Naim Boşkut, İsmail Hakkı Demir, Hakan Furkan

Kaynak: AA