Utanmasalar bu iptal kararının da dış güçlerin bir oyunu olarak alındığına dair söylemlerde bulunacaklardı ama meşhur dış güçler henüz milli eğitime sirayet edememişti, eğitim milli olduğu için.

TOEG’de zorunlu din dersinin hangi amaçla kaldırılmadığı da açıklanan sınav sonuçlarından sonra anlaşıldı. Din Kültürü dersini inancın nedeniyle almıyorsan ve sınavdaki soruları yanıtlamıyorsan sonucuna da katlanacaksın çocuğum.

Benim gibi inanmamak ne demek sahi?

Bak, Allah’ın bütün niteliklerini taşıyan bir başbakanımız var. Ona dokunmak bile en büyük ibadetken sen başka dinlere nasıl inanırsın? Başka dinlere inansan dahi bunu nasıl söylersin? Yüzde doksan dokuz nokta doksan dokuzunun Müslüman olduğu bir ülkede Din Kültürü dersinden daha önemli bir ders mi var da sen bu dersin sınavına girmezsin? Müslüman mahallesinde salyangoz satmak isteyenlerin akıbetini görmedin mi sen hiç? Gör ve ibret al çocuğum. İbret alıp imana gelmezsen girdiğin bütün sınavlardaki soruların hepsini doğru yapacak kadar zeki ve çalışkan olsan da girmeyi düşündüğün o elit okulları sana yedirmezler. Bilesin diye söylüyorum ha!

Devlet, gayrimüslimleri yok saydı.

Zaten devlet erkânının bütün söylemleri Sünni İslam üzerine çeşitlemeler içeriyor.

Kendileri gibi olmayan her inancı ve her görüşü aşağılamanın dayanılmaz hazzıyla yetinmiyorlar artık, resmi evraklarda da yok sayıyorlar.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG) ilk dönem sonuçları açıklandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf gayrimüslim öğrenciler e-okul sistemine 'G' yani "Sınava girmedi" diye kodlanıp sıfır almış gibi işlem gördüler ve 33.34'e varan puan kaybı yaşadılar.

Feriköy’deki bir Ermeni Ortaokulu’nda tüm testleri doğru yapan ve kendi okulunda gördüğü din dersinin sınavlarından da 90 puan alan derece adayı bir öğrenci, 30 puan kaybı olduğunu anlayınca itiraz etti. Öğrencinin sınavlardan 180 olan notu 2 yerine 3’e bölünmüş, 90 olan ortalaması 60’lara inmişti. Liselere yerleştirmelerde merkezi sınavlarla birlikte tüm derslerin notları da etkili olacağından bu öğrenci en gözde liselere giremeyecek. Öğrencinin dikkatiyle tüm öğrenciler incelendi ve hata bulundu. 100 tam puan alanlarda düşüş 33.34 puana kadar çıktı. Ermeni cemaati’ne bağlı okullar, MEB’e “acil” koduyla itiraz etti. Bu itiraz üzerine MEB inceleme başlatırken, Bakan Nabi Avcı’nın hatanın düzeltilmesini istediği öğrenildi.

Ne denir ki buna?

Şifre yetmedi, kopya yetmedi şimdi de kağıt üzerinde adam yemeye çalışıyorlar.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın KPSS’ye girmeyen bazı kişileri öğretmen olarak atadığı da ortaya çıktı. Bu atamalar tesadüfen ortaya çıkmasa çok dindar sayın bakanımız ne güzel bir adaletsizlik yapacaktı. Mahkemeler bu atamaları iptal etti doğal olarak. Sahi, sayıları yüz binleri bulan öğretmen adayları KPSS’ye girip ter dökerken, sınava hazırlanmak için gecesini gündüzüne katıp çalışırken bu sınavsız atamalar da neyin nesiydi? Kaç öğretmen adayı gencin hakkı koskocaman Bakan tarafından yenilmeye çalışılmıştı? Yoksa bu atamalar da mı dış mihrakların işiydi? Bakan’ı mağdur etmek için mi tezgahlanmıştı bu oyun?

Hamili kart yakinimdir

Gerisi faso fisodur.