İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, 'Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 8 Mart'ta İzmir'deki buluşması düş ediyorum ki Selanik ile İzmir ortada sefine seferlerinin başlamasına punt olur' dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türk-Yunan İş Konseyi'nin doğacak hafta İzmir'de dü ülkenin başbakanlarının ve bakanlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Yunanistan ile ilişkilerin gelişim göstermesi düşüncesince iri güç gösterdiklerini ve 'en aşırı tecim en DOĞRU bitişik ile yapılır' ilkesi ile cereyan ettiklerini tabir fail Ekrem Demirtaş, 'İki ülkenin ticaretinde 6 bilyon dolarlara geldik. Türkiye, bitişik Yunanistan'ın birlikte numaralı kazançlı partneri. İnanıyorum ki açık katılımlı bu görüşmede imzalanacak mutabakatlar bizim çalışmalarımızın da alternatifini açacaktır' dedi.

Dostluk ve ticaretin geliştirilebilmesi düşüncesince dü iklim ortada iklim ve kükremek ulaşımının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çekici Demirtaş, şöyleki konuştu:

'Bu işin eğer olmazsa olmazı sefine ve tayyare seferlerinin yapılmasıdır. Uçak dair Atina ve Selanik bağlantımız var. Selanik bağlantısı kesintiye uğradı ama april ayında baştan başlayacak. Deniz yolundan Selanik ile bağlanak Sayın Başbakanımızın dışişleri bakanlığı esnasında tabir etmiş olduğu kabilinden behemehâl gerçekleştirilmelidir. Biz de mevzuyu izlem ediyoruz, Yunan tarafı da aşırı istekli. Şu anda bu ayrıca sefine ayırmak talip 4 armatör var. Selanik'in İzmir'e bağlantısı, İzmir'in Avrupa'ya bağlantısı olacaktır. Karayoluna uyarınca bu sefer aşırı elan yararlı olacaktır.'

Davutoğlu ve Çipras'ın 8 Mart'ta İzmir'deki buluşmasının da Selanik ile İzmir ortada sefine seferlerinin başlamasına punt olabileceğini tamlayan Demirtaş, 'Dileğimiz, mukarenet esnasında Yunanistan kabilinden sefere konulacak geminin İzmir Limanı'na gelmesidir. Bu bahtiyar olayın şahidi da rastgele dü ülkenin başbakanı olabilir' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA