TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu'na (TÜDEF) bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilerin kredi kartlarıyla ATM'lerden çektikleri nakit veya taksitli kredilerden, 'Hızlı para hizmet bedeli' altında kesilen parayı geri alabileceklerini söyledi.


Bursa'da dernek binasında basın toplantısı düzenleyen TÜDEF'e bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ATM'lerden çekilen nakit veya taksitli kredilerden, 'Hızlı para hizmet bedeli' adı altında kesilen paranın geri alınabileceğini açıkladı.
 
Muğla'da yaşayan Nizamettin Eşiyok'un, kredi kartı üzerinden bir bankadan aldığı 13 bin 500 TL krediden 921,38 lirasının 'Hızlı para hizmet bedeli' adı altında kesilmesi üzerine, bu paranın kendisine ödenmesi için Menteşe İlçesi Hakem Heyeti'ne başvurduğunu açıklayan Sıtkı Yılmaz, kendisinin takip ettiği dava ile ilgili olarak şunları söyledi. 
 
"Hakem heyeti tüketicinin aleyhine karar verdi. Bunun üzerine Nizamettin Eşiyok ile Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Muğla 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne,  hakem heyetinin verdiği bu kararının iptali için başvuruda bulunduk. Burada bilirkişi bizim alehimiz yönünde görüş belirtti. Bunun üzerine yeni bir bilirkişi için başvuruda bulunduk. Mahkeme bu kez İzmir 6. Tüketici Mahkemesi'den bilirkişi görüşü istedi. Uzman olan bu bilirkişininin,  tüketicinin 'hızlı para kredisi'ne yönelik alınan işlem bedeli konusundaki itirazını haklı buldu. Bu bilirkişi görüşlerini,  söz konusu masrafın 'zorunlu masraf' olarak kabul edilmeyeceği, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu belirtip, kesintinin haksız yere yapıldığı ve davacı hesabına iadesinin gerektiği' yönünde bildirince davayı kazandık." 
 
Sıtkı Yılmaz bu kararın dikkate alınarak diğer tüketicilerin, son 10 yıl içerisinde bu şekilde çektikleri paralardan alınan kesintileri isteyebileceklerini sözlerine ekledi. (DHA)