İstanbul'un bir çok ilçesinde benzer şekilde son 3 ayda gerçekleşen ATM dolandırıcılığı üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından incelenen şikayet dilekçelerinde, “Bankamatikten para çekmek istedim. Para çekmiş gibi görünmesine ve çektiğime dair fiş almama rağmen cihazdan parayı alamadım. Ben de bankamatikten kaynaklanan bir arıza olduğunu sanarak müşteri hizmetlerini aradım. Sonradan bankamatiğin para verdiğini ancak paramın bir şekilde çalınmış olduğunu öğrendim" şeklinde ortak ifadeler kullanıldığı görüldü.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Mağdurların işlem yaptığı bankamatiklerin güvenlik kamera görüntülerini incelendi. İncelenen görüntülerde akıl almaz dolandırıcılığın saniye saniye kameraya yansıdığı anlaşıldı. Görüntülerde, şüpheli 2 kişi bankamatiğe gelerek para çıkış yerine düzenek yerleştiriyor. Daha sonra bir müşteri para çekmeye çalışıyor. Normal işlemleri yapan müşteri, para çekildiğine dair fişini almasına rağmen cihazdan parayı alamıyor. Bunun üzerine cep telefonuyla müşteri hizmetlerini arıyor. Bu sırada yanına gelen iki kişiye durumu anlatıyor. Telefonla konuştuktan sonra birlikte oradan ayrılıyorlar. Mağdurların ayrılmasından sonra 2 şüpheli bankamatiğe geri geliyor. Para çıkış yerine kurdukları düzeneği çıkartıp sıkışan paraları alarak ayrılıyorlar.

83 KİŞİ MAĞDUR

Görüntülerden elde edilen fotoğraflar ile sabıkalılar albümündeki fotoğraflar karşılaştırıldı. Karşılaştırma soncunda kimlikleri belirlenen ve adresleri anlaşılamayan bu kişilerin yakalanması için fotoğrafları ekiplere ve bankalara dağıtıldı. Beylikdüzü’nde bulunan bir banka yetkilileri önceki gün, kendilerine verilen fotoğraflardaki kişilere benzeyen iki kişinin ATM’de şüpheli hareketlerde bulunduklarını polise bildirdi. Bunun üzerine hızla belirtilen yere giden ekipler her yerde aradıkları Olgun Ç.(37) ve Bülent Ş.(40)’yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Üzerlerinde yapılan aramalarda, ATM'nın para çıkışında kullandıkları tuzak düzenek de elde edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan Olgun Ç. ile Bülent Ş.'nin 3 ay içerisinde 83 kişinin bu şekilde parasını dolandırdıkları tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Olgun Ç. ile Bülent Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.